Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Es publica el llibre Els peixos de les conques internes del nord-est de Catalunya

12-11-2013:CPM -

Aquesta setmana s'ha publicat el Quadern número 32 del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles, titulat Els peixos de les conques internes del nord-est de Catalunya. Aquest quadern, que han coordinat Ramon Moreno, Miquel Campos i Carles Feo, recull cinc de les ponències presentades al XVIII Col·loqui de Tardor, celebrat el novembre de l'any 2011, organitzat conjuntament per la Universitat de Girona, el Consorci del'Estany i el Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles.

Aquest quadern s'ha editat únicament en format digital i esta disponible per a ser descarregat a l'apartat de publicacions de la web del Centre d'Estudis Comarcals de Banyoles, perquè tothom que hi estigui interessat hi tingui accés.

Enllaç: http://www.cecbanyoles.cat/quaderns.php

El Consorci de l’Estany va participar en l’organització del Col·loqui i va presentar el “Projecte Estany” i un recull dels seus resultats inicials. L’article del Consorci que forma part del recull del llibre està signat per l’equip tècnic del projecte i conté un resum dels objectius del projecte i dels primers resultats. Pel que fa a la resta de contingut l primer text, Marc Ordeix tracta dels patrons de migració dels peixos en els rius i de la influència que té una mala connectivitat fluvial en la regressió de moltes espècies de peixos. Joaquim Carol exposa a continuació les característiques biològiques del silur als diferents embassaments catalans, la introducció d’aquesta espècie a casa nostra i la situació actual de l’espècie als rius gironins. En un altre article, Núria Sanz i Rosa M. Araguas constaten, a partir d'estudis teòrics i experimentals, la relació dels canvis genètics produïts en les poblacions amb la seva història i el seu destí, i la importància que donen els gestors dels recursos naturals als estudis genètics en la gestió de poblacions i espècies.

Al treball següent, Lluís Zamora exposa l’estat actual de la població d’anguila a Catalunya i fa un repàs de les principals accions recollides als plans de gestió de l’anguila, amb especial atenció als repoblaments. Finalment, Miquel Campos, Quim Pou i Carles Feo analitzen la situació actual i passada del poblament de peixos a l’estany de Banyoles i expliquen que el principal repte per a la gestió de l’Estany el constitueixen les espècies exòtiques invasores, sobretot els peixos, que han comportat tant l’extinció o rarefacció dels peixos autòctons, com també efectes negatius a l’ecosistema.

Banyoles 8 de novembre de 2013

 

 Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life