El Consorci de l'Estany de Banyoles revisarà el Reglament d'Activitats

Diari de Girona / ACN - El Consorci de l'Estany, que gestiona les accions a l'estany de Banyoles, ha iniciat els tràmits per revisar el Reglament d'Activitats de l'Estany que regula les activitats que es poden fer al paratge.

La revisió pretén que el reglament incorpori, a banda de qüestions ambientals, aspectes com la definició del control de la navegació a l'estany. El projecte «Restauració dels ambients aquàtics de Proqueres i de Banyoles», que va rebre una subvenció del programa LIFE Natura de la Unió Europea, preveia l'actualització del Reglament d'Activitats de l'Estany, que s'havia de fer en el darrer any d'execució del projecte LIFE, però el Consorci de l'Estany ha decidit avançar-lo.

L'actualització haurà de permetre també resoldre i definir les competències administratives sobre el control de la navegació a l'estany. Precisament, aquestes competències van generar una disputa entre l'Ajuntament de Banyoles i la Direcció General de la Marina Mercant, després del naufragi de la barca l'Oca, on van morir 21 persones.