Salut i benestar a través dels itineraris

PortadaNoticiaConsorci (1)

Un dels objectius del Consorci de l’Estany és la de comptabilitzar els usos i activitats (esportives, de lleure, turístiques, ...) amb la conservació i gestió de l’Espai Natural Protegit de l’Estany de Banyoles. Amb aquesta premissa i amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de la població local i dels visitants, preservant alhora l’equilibri ambiental i fomentant un ús sostenible del territori, el Consorci va sol·licitar una subvenció a DIPSALUT, l'organisme de salut pública de la Diputació de Girona, per tal de dur a terme els treballs pel “Manteniment de la xarxa d’itineraris a peu o en bicicleta de l’entorn de l’Estany de Banyoles 2024”. La despesa total de les actuacions ha estat de 42.430,42 €, dels quals 20.000,00 € han estat aportats per DIPSALUT.

Les tasques s’han realitzat entre els mesos de març i juliol i han inclòs la millora i manteniment de camins, marges, ponts, i altres infraestructures com la senyalització, tanques i passeres. A més, s’han realitzat actuacions de manteniment de la vegetació dels marges dels camins amb l’esporga de vegetació i retirada de troncs i restes vegetals caiguts o en risc de caiguda sobre els itineraris. Per últim destacar també la recollida i retirada de deixalles (papers, plàstics, ampolles) que han estat abocats en els camins i marges.

Els treballs han estat executats pel personal de l’Àrea especialitzada del Consell Comarcal del Pla de l’Estany “El Centre el Puig”. Hi han participat un monitor més dos usuaris del centre en dies feiners i un usuari de reforç puntual als caps de setmana i dies festius.