http://www.consorcidelestany.org/index.php?noves-actuacions-de-prevencia-dentrada-de-musclo-zebrat-a-laeestany-de-banyoles

Notícies

Primeres actuacions de l'estació de prevenció d'entrada de musclo zebrat a l’Estany de Banyoles

04-04-2017:CPM -

El passat 1 de març es va presentar la nova estació de desinfecció d’embarcacions que permetrà millorar la seguretat envers el risc d’entrada d’espècies invasores a les aigües de l’Estany. El nombrós moviment d’embarcacions que hi ha i el fet de tenir les aigües de l’Estany lliures d’espècies que podrien alterar el paisatge, els ecosistemes i els usos actuals de forma molt important, i provocar un costes econòmics afegits. Per això, en el marc del LIFE Potamo Fauna,  el Consorci de l’Estany juntament amb els ajuntaments, han construït i posat en marxa una unitat mòbil de desinfecció d’embarcacions i materials que comporten un risc en l’entrada d’aquestes espècies com per exemple el musclo zebrat.

En la passada regata de rem Trial Primavera celebrada a les instal·lacions del CNB el 25 i 26 de març de 2017, ja es va aplicar el protocol dissenyat a tal efecte i entre el dijous a la tarda i el dissabte al matí van passar 180 embarcacions per l’estació amb satisfacció general de participants, tècnics ambientals i Comitè organitzador. El protocol s’activarà en les diferents proves del calendari i estades que portin associada l’entrada d’embarcacions a l’Estany.

 
20170301_Estacio_Musclo_Zebrat (12)web.jpg

Per altra banda, el Consorci de l’Estany juntament amb el CNB hem endegat unes xerrades informatives per totes les seccions del esportives del Club per explicar la importància i els valors de l’Estany i les problemàtiques de les espècies invasores.

2017-03-25 09.04.45.jpg