Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

La Diputació de Girona, “la Caixa” i el Consorci de l'Estany inicien el projecte de restauració de l’estanyol del Pim-Pom i la riera Marquès a Porqueres

18-12-2012:CPM -

 

  • Sinicien les actuacions de restauració i millora paisatgística de lestanyol del Pim-Pom i la Riera del Marquès, dins del terme municipal de Porqueres, inclòs en l'espai natural protegit de l’estany de Banyoles.
  • El Centre Especial de Treball COIET serà l’encarregat de dur a terme les tasques de desbrossament, eliminació de plantes exòtiques i d’elements artificials i plantació d’espècies arbustives, entre altres actuacions.
  • El projecte, que semmarca dins del conveni de col·laboració entre la Diputació de Girona i lObra Socialla Caixa, un doble vessant: conservar i millorar els espais naturals de la demarcació de Girona fomentant, alhora, la inserció laboral de grups en risc dexclusió social.

 

 LObra Socialla Caixa, la Diputació de Girona i el Consorci de l'Estany han iniciat les obres del projecte de Restauració de l’estanyol del Pim-Pom i la Riera Marquès.

El projecte com a objectiu principal la restauració ambiental i paisatgística de lestanyol del Pim-Pom i la millora de la riera del Marquès, que recull les aigües sortints de lestanyol. Una àrea que es troba dins lEspai dInterès Natural de lEstany de Banyoles. 

Lestanyol és de titularitat pública ja que forma part del comunal de lestany de Banyoles, i el seu entorn més immediat és propietat de lAjuntament de Porqueres. Actualment, però, està situat dins el perímetre dun càmping i es troba totalment artificialitzat i sense la vegetació que li és pròpia. Sha convertit en un corral danimals domèstics delimitat per una tanca metàl·lica, on trobem diversos elements artificials com per exemple un vial asfaltat, bancs de fusta, papereres i, fins i tot, part dels elements dun parc infantil del propi càmping. A més shi troba una plantació darbres de jardineria.

La riera del Marquès, que recull les aigües sortints de lestanyol, es troba saturada de sediments en alguns trams del seu recorregut i provoca que, en períodes de pluges no molt intenses, la riera desbordi i inundi els terrenys del costat.

Amb lexecució del projecte seliminaran els elements artificials de la zona dactuació de lestanyol del Pim-Pom (uns 800 m2), es recuperarà lentorn de lestanyol i es plantarà vegetació autòctona per retornar laspecte natural a la zona i millorar-ne l’estat ecològic.

Paral·lelament, es dragarà la llera de la riera perquè pugui desaiguar millor, es retiraran els arbres morts de la zona i es gestionarà la riba de la riera per aconseguir un paisatge de qualitat.

Un altre objectiu del projecte és retirar la tanca que actualment envolta lestanyol per tal dintegrar-lo a la zona humida de lhort del Castell i retirar-lo dels límits actuals del càmping.

És un projecte de recuperació dun espai que actualment es troba totalment urbanitzat, en una zona natural dinterès, que té per objectiu la 

Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life