Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Es troba una llúdriga atropellada a l’estany de Banyoles

21-11-2013:CPM -

El passat divendres 15 de novembre personal del Consorci de l’Estany va localitzar un mascle adult de llúdriga atropellat a la carretera de circumval·lació de l’Estany de Banyoles a l’alçada de Can Morgat. Els atropellaments de fauna són un problema greu a moltes carreteres que discorren dins d’espais naturals o en zones properes.

La zona de l’atropellament és el tram de carretera de l’Estany que hi ha a Can Morgat al municipi de Porqueres. Justament és una zona amb una altra recurrència d’atropellaments d’amfibis i de tortugues. De de fet es va trobar també fa uns mesos una de les tortugues d’estany alliberades en el marc del Projecte Estany a les llacunes de Can Morgat atropellada en aquest mateix punt. Aquestes males notícies però confirmen l’important paper de les llacunes de Can Morgat com a pol d’atracció de la biodiversitat, i ressalten la importància de la riera de Can Morgat com a connector ecològic entre les llacunes i l’Estany. L’exemplar ha estat recollit per les brigades de manteniment del Consorci que van detectar l’exemplar, i ha estat dipositat al fons del Museu Darder.

 

D’altra banda l’atropellament de la llúdriga també és una dada de confirma la cada cop més habitual presència d’aquesta espècie a l’Estany de Banyoles des de que es va detectar per primer cop el 2005 just en acabar la construcció del complex de llacunes de Can Morgat de Porqueres. Es tracta segurament d’un mascle reproductor a la zona, i esperem que la població de llúdriga sigui prou gran per reemplaçar aquest individu amb èxit de forma natural, i seguir amb una presència constant d’aquesta espècie a l’Estany.

Amb aquesta notícia pretenem sensibilitzar a la població que normalment utilitza la carretera de l’estany, per a que es prengui consciència de la necessitat de moderar la velocitat i conduir prudentment. Aquest aspecte caldrà tenir-lo en compte també un cop finalitzades les obres de millora precisament d’aquest tram de carretera de circumval·lació de l’Estany que començaran properament.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life