Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Converteixen un antic abocador de Banyoles en un mirador de l'estany

14-07-2010:CAM - L'abocador que es va utilitzar a Banyoles fins a principi de la dècada dels anys 60 del segle passat, situat a la banda de Porqueres de l'estany, s'està condicionant com a mirador. Abans de decidir-se a fer els treballs, el Consorci de l'Estany ha comprovat que la manipulació de l'abocador no contaminarà les aigües.

El Consorci de l'Estany està transformant l'antic abocador de la Punta de Freixenet, situat entre Can Cisó i l'església de Santa Maria de Porqueres, per convertir-lo en un mirador. Hi construeixen un canal artificial que connecta un rec amb l'estany, un passeig de terra, un pont de fusta i un mirador que s'afegeix a la plataforma que ja hi havia. A més, es cobrirà la zona amb una capa de terra. L'obra està pressupostada en 30.000 euros, que paguen el Departament de Medi Ambient i Habitatge (a través d'una línia de subvencions que es destina als espais d'interès natural) i el Consorci. Si s'acompleixen les previsions, la transformació estarà acabada aquest mateix mes.

CONTROL DE RISCOS

La zona que feien servir els banyolins com a abocador eren uns aiguamolls associats a l'estany que, a base d'anar-hi apilant les deixalles, s'havia anat assecant i ja era una superfície ferma. La conversió d'aquesta àrea en mirador estava prevista en el paquet de projectes beneficiats amb el programa Life de la Unió Europea. Però quan hi van començar a treballar, ara fa un parell d'anys, es van adonar que existia el risc que el moviment de terres provoqués una contaminació de les aigües de l'estany. «Aleshores vam decidir aturar-ho, vam retirar el projecte de les propostes del Life i vam destinar el pressupost corresponent a altres intervencions», recorda el director del Consorci i alcalde de Porqueres, Salvador Ros. Tot i així, no van renunciar al projecte. Per avaluar el risc que es corria si s'obria un canal, van practicar-hi unes cales de prova. Des d'aleshores, s'hi ha fet un seguiment i, un cop comprovat que no hi ha hagut filtracions –ha manifestat Ros–, s'ha reprès el projecte inicial.

PRÒXIMES RESTAURACIONS

Juntament amb aquestes obres, el Consorci de l'Estany preveu per aquest any dues intervencions grans més: la segona fase de la restauració dels aiguamolls de Casa Nostra i la restauració del brollador de la riera Castellana.

--
Notícia extreta d'El Punt



Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life