http://www.consorcidelestany.org/index.php?A-rebuig-total-al-parc-temAtic-mediterrani-60505

Notícies

· Rebuig total al parc temàtic mediterrani (6/05/05)

14-07-2010:CAM - El Punt - «Volem evitar com sigui la museïtzació de la natura amb la construcció d'un parc temàtic mediterrani», afirma Gent del Ter en les seves al·legacions.

Precisament ahir, el director territorial de Medi Ambient a Girona, Gabriel Jover, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), va advertir que les administracions implicades en la definició dels parcs del Montgrí i de l'estany de Banyoles han de decidir si el que volen és un parc natural o un de temàtic. «Si volem parcs temàtics, això ja ho poden fer els ajuntaments mitjançant les figures de protecció que tenen; però si volem parcs per protegir la diversitat s'han d'imposar limitacions a l'activitat humana de qualsevol tipus», va dir Jover.

En la línia de combinar la preservació amb l'activitat humana, Gent del Ter demana que s'aprofiti una zona protegida tan àmplia per potenciar un ressorgiment dels pocs pescadors que encara queden a l'Estartit, amb la creació d'una llotja i la denominació d'origen i de qualitat de «producció pesquera de la badia de Pals». També amb la creació del parc agrari l'entitat espera que es protegeixin els pagesos i que es potenciïn i es compensin els conreus de qualitat. Gent del Ter estableix deu punts d'informació del parc; un d'ells, al recinte de Radio Liberty (Pals).